Szinte minden autósnak vannak kisebb-nagyobb babonái, vagy rossz tapasztalatokon, esetleg sztereotípiákon alapuló félelmei, amelyek bizonyos mértékben befolyásolják a vezetési szokásait. Vannak például, akik soha nem parkolnak nagy értékű, fekete autók közelében, mert élénken él még az emlékezetükben az 1998-as Aranykéz utcai robbantás, mások nagy ívben elkerülik a rózsaszín autókat, mert azt gondolják, hogy a kormányuk mögött kizárólag vezetni nem tudó cicababák ülhetnek, megint mások pedig inkább lelassítanak, csak ne kelljen besorolniuk egy rönkszállító kamion mögé, mióta látták a Végső állomás 2. részét.
Ugyanígy az egyes autótípusokhoz is kapcsolódnak mindenkiben jó vagy rossz emlékek, de mivel ezek általában nem reprezentatív felméréseken alapulnak, nehéz komolyan venni az olyan megállapításokat, mint hogy „minden BMW-s agresszívan vezet” vagy „a fiatosok mindig tötymörögnek”. Szerencsére manapság már mindenről készül statisztika, így az Autómentő Manó csapata utánajárt, hogy a 2017-es évben milyen típusú autók okozták a legtöbb balesetet Magyarországon.
A Generali biztosítónál a Ford, a Toyota és az Opel vezet, a Groupamánál a Ford, az Opel és a Renault, míg a K&H-nál biztosított járművek közül az Opel, a Volkswagen és a Ford van a dobogón. Természetesen el lehetne intézni ezt egy legyintéssel, hogy „még szép, hogy az Opelek és a Fordok baleseteznek a leggyakrabban, hiszen azokból van a legtöbb”, de ez nem teljesen igaz. Az tény, hogy az Opel toronymagasan vezet a magyar piacon, közel félmillió példány fut az utakon, de a második helyen a Suzuki áll, amely egyik biztosító listáján sem szerepel az élbolyban, a negyedik Fordból pedig a vizsgált évben mindössze 284 ezer volt Magyarországon, ami nem indokolja, hogy két biztosítónál is az első helyre kerüljön. Egy biztos, a baleseteket nem az autók okozzák, hanem a sofőrök, de ezek után talán más szemmel nézünk a „suzukisokra” és a „fordosokra”.
Az Autómentő Manó csapata minden típusú autóhoz ugyanolyan gyorsan siet segíteni, akár darus, akár speciális mentésről van szó. Bárhonnan hív, egy órán belül ott vagyunk!