Az utazás és a közlekedés mindig is hordozott magában veszélyt, és az efféle tevékenységeket az ember hajlamos babonákkal körülbástyázni, hátha azok megvédik a balesetektől és a katasztrófáktól. A tengerészek például évszázadok óta tudják, hogy közvetlenül hajóra szállás előtt nem szabad szeretkezni vagy fekete táskát viselni, mert az bevonzza a balszerencsét, de a szappannal történő kézmosás is tabunak számít. A nyílt vízen tilos szóba hozni a templomokat vagy a nyulakat, és az sem jó ómen, ha a matrózok körmöt vágnak a tengeren. Szerencsét hoznak viszont a macskák, főleg a feketék. Ha a macskát a vízbe hajítják, azzal garantáltan bajt idéznek az egész hajóra. Ennek mintájára az Autómentő Manó összegyűjtötte a legelterjedtebb autós babonákat.
Sok autós a mai napig hisz abban, hogy szerencsét hoz, ha egy madár az autójára piszkít, de a valóság az, hogy a madárürüléket érdemes minél előbb eltávolítani, különben kikezdi a fényezést. Reggelente általában nagyobb a sor a benzinkutakon, mert él még az a hiedelem, hogy olyankor jobban megéri tankolni, a hidegben ugyanis az üzemanyag összesűrűsödik, ez azonban nem igaz, az üzemanyagot ugyanis föld alatti, szigetelt tartályokban tárolják, ahol a hőmérsékletük nagyjából állandó. Az akciófilmek elhitették az egész világgal, hogy ha egy autó szakadékba zuhan, vagy a tankjába lőnek, akkor látványosan felrobban, ezt azonban több kísérlettel is cáfolták már.
A színekkel kapcsolatban is élnek különböző babonák a közhiedelemben. Egyesek azért nem hajlandóak piros autót vásárolni, mert azt gyakrabban megbírságolják a rendőrök, az amerikai autóversenyzők pedig babonásan félnek a zöld színtől egy 1920-ban történt elhíresült baleset miatt, ezért az USA-ban a pilóták a mai napig megtagadhatják azt, hogy zöld autóba üljenek.
Az Autómentő Manó tapasztalatai szerint a piros vagy a zöld színnél sokkal veszélyesebb a vezetés közben mobilozás és a gyorshajtás, ezért azt javasoljuk minden autóvezetőnek, hogy kerülje ezeket a rossz szokásokat. Ha szállításra vagy mentésre van szüksége, hívja az Autómentő Manót, 0-24-ig állunk rendelkezésére!