A külföldi nyaralás mindig nagy kaland és nagy kihívás is – főleg ha autóval hagyjuk el az országot. Ismerjük a mondást: amiből baj lehet, abból baj lesz. Még ha ez nem is mindig igaz, érdemes felkészülni a leggyakoribb buktatókra, hogy a vakációból ne legyen rémálom, és a „felejthetetlen” ne negatív jelzőként kapcsolódjon az élményekhez. Az Autómentő Manó összegyűjtötte a legfontosabb dolgokat, amelyeket érdemes figyelembe venni külföldi nyaralás előtt.

1. Nézzünk utána az adott országok közlekedési szabályainak, különös tekintettel a sebességhatárokra illetve a kötelezően az autóban tartandó felszerelésekre. Nagyon kellemetlen azzal indítani egy külföldi kirándulást, hogy kifizetjük a nyaralásra szánt pénz jelentős részét, mert elfelejtettünk bepakolni például egy láthatósági mellényt. A szükséges információk minden esetben megtalálhatóak az érintett országok magyar konzulátusának honlapján.

2. Legyen nálunk mindig elegendő víz, mert sosem tudhatjuk, mikor kerülünk több órás dugóba az autópályán, vagy rosszabb esetben mikor kell órákig várnunk a tűző napon, hogy a helyszínelő rendőrök befejezzék a munkát. Egy felnőtt ember napi folyadékigénye 2-3 liter, ezzel kalkuláljunk, mielőtt útnak indulunk.

3. Vigyük magunkkal a pótkulcsot is, ha a használatban lévőt esetleg elhagynánk, mert annál nem sok kellemetlenebb feladat létezik, mint hazabuszozni a horvát tengerpartról, majd vissza, hogy be tudjuk indítani az autót.

4. Semmit ne hagyjunk őrizetlenül a kocsiban, még egy napszemüveget vagy könyvet sem. Ne felejtsük el, hogy a letakart táskák és csomagok mágnesként vonzzák az autófeltörőket, akik előszeretettel vizionálnak bankjegykötegeket vagy arany ékszereket egy flip-flop papucsokat rejtő szatyorban is.

Ha bekövetkezik a legrosszabb, és balesetet szenved külföldön, ne felejtse el, hogy az Autómentő Manó csapata nem ismer határokat. Bárhonnan hív bennünket, munkatársainkra és darus mentőinkre mindenhol számíthat!