Ha elakadunk, és az autó nem hajlandó továbbmenni, nem biztos, hogy azonnal autómentésre lesz szükség, de jó, ha mindig kéznél van egy megbízható autómentő telefonszáma. Mit tegyünk, ha hirtelen cserbenhagy a négykerekű, és tanácstalanul veszteglünk a forgalom közepén vagy éppen egy elhagyatott földúton? A legfontosabb, hogy semmiképpen se kezdjünk el pánikolni!

Vegyük sorra a lehetőségeket!
Ha első ránézésre nem tudjuk megállapítani, mi lehet az autó baja, ne azzal kezdjük, hogy azonnal tárcsázzuk az autómentő telefonszámát, előbb ellenőrizzünk néhány dolgot, hátha sikerül rájönnünk a probléma okára. Banálisnak tűnik, de viszonylag gyakran előfordul, hogy kifogy a benzin. Főleg a kezdő sofőrökkel szokott megesni, akiknek még túl sok mindenre kell egyszerre figyelniük, és arra már nem jut energiájuk, hogy még az üzemanyag-jelző mutatóját is szemmel tartsák. Ha erről van szó, viszonylag könnyen orvosolható a probléma, csak el kell caplatni a legközelebbi benzinkútig. Persze, más komolyabb gondok is akadhatnak, ezért érdemes megnézni a műszerfalon kigyulladó fényeket. Az autó kiskönyvében mindegyik ikonnak szerepel a magyarázata, ezért annak segítségével megfejthetjük, vajon az olaj fogyott-e ki, vagy a generátor mondta-e be az unalmast. Ha ezek után is úgy ítéljük meg, hogy nem tudjuk helyben orvosolni a problémát, kezdhetjük tárcsázni az autómentők számát.

Ne a szállításon akarjunk spórolni!
Töréssel járó balesetek esetén természetesen nem merülhet fel, hogy ott helyben nekiálljunk megszerelni a járművet, ezért ilyenkor el kell szállíttatnunk onnan az autót. Amikor gépkocsi szállítását szervezzük, fontos, hogy az biztonságosan, a KRESZ előírásait betartva történjen, ezért nem mindig jó megoldás, ha felhívjuk egy barátunkat, hogy vontasson haza. Egy karambolozott kocsi nem megfelelő szállítása további károkat okozhat, amelyekért végül nekünk kell állni a cechet. Szintén lényeges szempont, hogy az autómentő az autóval együtt bennünket is haza tudjon vinni, ezért autómentő hívásakor mindig el kell mondani azt is, hány fő szállításáról kell gondoskodni, mert akkor annak megfelelően küldenek járművet a mentéshez.

A Mentő Manó több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik, és az ország egész területén vállal autómentést. Bárhonnan hívnak, egy órán belül a helyszínen vagyunk, és megoldjuk a problémát!