Az autómentés nem egyszerű feladat, tapasztalatot és szakértelmet igényel, valamint megfelelő eszközöket. Természetesen autómentés és autómentés között is van különbség, hiszen itt is akadnak egyszerűen megoldható helyzetek, illetve komoly kihívást jelentő problémák. A mélygarázsban lerobbant vagy baleset miatt mozgásképtelenné vált autók mentése egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozik, mert a helyhiány miatt nagyon nehéz hozzáférni a problémás részhez, és ha valaki például orral a fal felé parkolt le, akkor már egy bikázás is szinte megoldhatatlan feladatot jelent, hiszen nehéz vagy szinte lehetetlen úgy manőverezni egy másik autót, hogy a két akkumulátort össze lehessen kapcsolni. De egy mélygarázsban nem csak ez okozhat nehézséget.

Miért nehezítő körülmény a mélygarázs?
Egy nyílt úttesten csütörtököt mondó autó esetében is előfordulhatnak nehezítő körülmények, például egy rossz helyen lévő lámpaoszlop vagy a magas útpadka, ám egy mélygarázs szűkös viszonyai között ezek a problémák hatványozottan jelentkeznek. Nyilván mindenkinek feltűnt már, hogy a mélygarázsokban igen szűkösre vannak méretezve a parkolóhelyek, hiszen az üzemeltetőnek általában az az érdeke, hogy adott helyre minél több autót – fizető kuncsaftot – be tudjon zsúfolni. Ennek azonban megvan az a következménye, hogy műszaki hiba esetén rendkívül nehéz kivarázsolni egy önerejéből elindulni képtelen járművet a fal mellől vagy két másik autó közül. Az is könnyen belátható, hogy egy alacsony belmagasságú mélygarázsban a darus mentés sem működik, hiszen a darus autó a legtöbb esetben be sem tud hajtani a mélygarázsba.

Mi a megoldás?
A megoldást az olyan speciális autómentő járművek jelentik, mint ez a mélygarázsban lerobbant négykerekűek mentésre „szakosodott” Isuzu, amely a Mentő Manó kötelékébe tartozik. Alig nagyobb egy átlagos személygépkocsinál, így gond nélkül tud manőverezni a mélygarázsok szűk folyosóin, és úgy van kialakítva, hogy a vontatandó járművet már minimális emelés után meg tudja mozdítani.

A Mentő Manó csapata mindenre fel van készülve, ezért ha bármilyen okból mentésre van szüksége, hívjon bennünket bátran a hét minden napján, 0-24-ig. Nálunk nincsen ünnepnap vagy záróra, mindig segítünk!