Mióta létezik pénz, a gazdagoknak örök dilemmájuk, hogy mibe fektessék a vagyonukat, a pénzzel ugyanis egyidős az infláció is, márpedig aki egyszer már szert tett egy nagyobb összegre, az nem szívesen látja, ha az veszít az értékéből. Minden korszaknak megvannak a maga tuti befektetései, mint az ingatlan, az arany vagy az értékpapír, az utóbbi 10-15 évben azonban egy új szereplő is belépett a piacra, és egyre többen gondolják, hogy akkor van a legjobb helyen a pénzük, ha veteránautóba fektetik.

Nem minden veterán, ami régi
A laikusok talán még mindig azt gondolják, hogy ami régi, az veterán, ezért értékes, ám a helyzet ennél jóval összetettebb. Egy ronggyá hajtott, ősöreg Skodáért senki ne várjon milliókat, a befektetőket nem a régi tragacsok hozzák lázba. Az a veteránautó, amelyet 10 év múlva potenciálisan a mostani ár többszöröséért lehet eladni – elvégre erről szól a befektetés –, makulátlan állapotú, keveset futott, eredeti alkatrészek vannak benne, ráadásul lehetőleg híres modell, amelyből csak korlátozott számú példány készült. A mi régiónkban viszonylag kicsi (gyakorlatilag nulla) az esélye annak, hogy valaki egy ilyen járgányt talál a nagyapjától örökölt garázsban, a világ boldogabbik részén azonban néha előfordulnak efféle csodák.

A veteránautó sem fenékig tejfel
Az arannyal vagy a bankbetéttel szemben a veteránautók igényelnek némi szakértelmet, ráadásul azt sem lehet rájuk fogni, hogy „nem kérnek enni”, mert igenis kérnek. Amíg az aranyrudakat elég betenni a széfbe, addig a veteránautónak garázs kell, rendszeres karbantartást és járatást igényel, különben tönkremegy, a rendszeres járatáshoz azonban kétévente le is kell vizsgáztatni, és persze biztosítást is kell rá kötni. És akkor a lopásról vagy a tűzkárról, mint potenciális veszélyforrásról még nem is beszéltünk. Szintén problémát szokott okozni az, hogy a legalább havonta esedékes megjáratást hogyan kivitelezze az ember. Egy nagyváros forgalmába bevinni a veteránautónkat kész öngyilkosság, mert egy egyszerű koccanás is milliókkal csökkentheti a befektetés értékét, valahogyan azonban el kell jutni vele a biztonságos és kevésbé forgalmas utakra. Ebben segíthet a Mentő Manó, hiszen szolgáltatásaink között szerepel az autószállítás is. Nagy tapasztalattal és odafigyeléssel a lehető legrövidebb idő alatt eljuttatjuk a féltve őrzött autókat rendeltetési helyükre!