Az autók bonyolult szerkezetek, bármikor felmondhatják a szolgálatot. Megfelelő karbantartással és odafigyeléssel persze csökkenthető ennek a valószínűsége, de teljesen kiküszöbölni lehetetlen. Ráadásul a nem várt balszerencsének megvan az a kellemetlen szokása, hogy mindig a legrosszabbkor következik be, amikor éppen egy halaszthatatlan találkozóra siet az ember, vagy más fontos elintéznivalója van. A baj sokféle alakot ölthet, lehet baleset, műszaki hiba vagy akár defekt is. A lényeg, hogy nem szabad pánikba esni, az a legjobb, ha minél előbb tárcsázza a Mentő Manó telefonszámát, szakembereink pedig Budapesten belül 30-45 percen a helyszínen teremnek.

Mentés daruval
Előfordulnak esetek, amikor nem elegendő egy sima tréler a mentéshez, hanem darus autóra és darus mentésre van szükség. A darus mentés tapasztalatot, szakértelmet és profi eszközöket igénylő feladat. Mivel Budapesten akkor sem egyszerű közlekedni, ha semmilyen akadály nem gátolja a haladást, senki sem örül, ha sokáig kell kerülgetnie egy mozgásképtelen járművet valamelyik sávban, éppen ezért a Mentő Manó igyekszik minél előbb odaérni és elszállítani a bajba jutott autót.

Téli tudnivalók
Mivel közeleg a tél, egyáltalán nem mindegy, milyen felszereléssel vágunk neki a nagyobb utaknak, mert ha véletlenül beüt a baj, akkor akár az életünk is veszélybe kerülhet, ha nem vagyunk felkészülve minden eshetőségre. Téli autózáskor mindenképpen legyen nálunk pokróc, ivóvíz és ennivaló – a legjobb a csokoládé vagy a müzliszelet, mert kevés helyet foglal, nem romlik meg és nagy a tápanyagtartalma. Ezenkívül vigyünk magunkkal ásót, jégkaparót, láthatósági mellényt és zseblámpát, ha esetleg a hó fogságába esnénk, és ki kell ásnunk magunkat. Fontos a bikakábel és a telefontöltő is, de a legfontosabb, hogy mindig legyen elég üzemanyag a tartályban. Nagyobb útra ne induljunk el félig üres tankkal, mert ha éjszaka lerobbanunk valahol, életet menthet, ha tudunk fűteni a segítség megérkezéséig.