Amikor elkél a daru

Baleset és baleset között is van különbség. Az sem kellemes érzés, ha parkolás közben meghúzzuk a szomszéd autót, de közel sem ad okot akkora riadalomra, mint amikor valaki az autópályán, 130 km/h órás sebességnél (ennél gyorsabban ugyebár egyetlen szabálykövető állampolgár sem közlekedik hazánkban) veszíti el az uralmát a jármű fölött. A legfontosabb természetesen az autóban utazók testi épsége, de rögtön utána az anyagi kár felmérése következik. És ha nem csak egy sima koccanásról van szó, akkor bizony az autómentők telefonszáma is gyakran előkerül. Akadnak azonban helyzetek, amikor a hagyományos módszerek kevésnek bizonyulnak, és speciális eszközökre van szükség ahhoz, hogy menteni lehessen a menthetőt.

A télutón előforduló hajnali fagyok például rendszeresen megtréfálják a korán munkába indulókat, és ilyenkor bizony nem ritkák az árokba csúszott, fák közé sodródott járművek, amelyek kimentéséhez szakértelemre és darus mentőre is szükség van. Szerencsére az Autómentő Manó több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a speciális mentések terén, így ezek a szituációk sem jelentenek megoldhatatlan feladatot számukra.
Ritka bosszantó „baleset” – a vérmesebbek szerint az azonnali halálbüntetés visszaállítása melletti komoly érv – a keréklopás. Akinek már volt része abban a nem túl irigylésre méltó élményben, hogy reggel kerekek helyett csak téglákat talált járműve alatt, az pontosan tudja, hogy ilyenkor az átkozódás mellett rögtön azon kezd kattogni az ember agya, hogyan fog eljutni a legközelebbi gumiszervizbe, ahol felnit is lehet vásárolni. A szomszédot hiába kérjük meg, hogy húzzon el odáig, téglákon még egyetlen autó sem tanult meg gurulni. Nincs más megoldás, mint egy darus mentő igénylése.

De ugyanilyen kellemetlen helyzetbe kerülhetünk akkor is, ha egy baleset során a futómű sérül meg, és kedvenc négykerekűnk mozgásképtelenné válik. Természetesen az autómentők minden ilyen és ehhez hasonló helyzetre fel vannak készülve, és ugyan mindenki abban reménykedik, hogy sosem kell tárcsáznia a telefonszámukat, azért nem árt minden eshetőségre felkészülni és elmenteni a mobilunkba.

2018-03-13T12:59:40+00:00